HAYALLERİNİZİN PEŞİNDEN KOŞMAYI BIRAKMAYIN !

12.02.2022

Atayurt Okulları Anadolu/Fen Lisesi 12.sınıf öğrencilerimiz üniversite yolculuklarında "Bonus Hoca" olarak da tanınan Süleyman BELEDİOĞLU ile buluştu.

ANKARA ÜNİVERSİTESİ DİL-TARİH COĞRAFYA, EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDOGOJİ ve aynı üniversitenin HUKUK MEZUNU olan eğitimci-yazar, farklı yorumuyla öğrencilerimize "BEYİN TEMELLİ MOTİVASYON " konulu bir seminer verdi.

Seminerimizde özellikle sınav hazırlık sürecinde, TAM ÖĞRENME MODELİ, KONU EKSİKLİKLERİNİN YARATTIKLARI, HEDEFLERİMİZİ, DOLAYISIYLA HAYALLERİMİZİ DE ETKİLEMEKTEDİR. EĞER HEDEFİNİZ HAYAL ÜRETMİYORSA YANLIŞ HEDEF SEÇMİŞSİNİZDİR diyen Beledioğlu, hedefe ulaşmada planlı çalışmanın, doğru hedef seçiminin, dikkat ve motivasyon açısından önemli olduğunu vurgulamıştır.

“Çok çalışmak ve sadece çok soru çözmek motivasyon getirmez, öğrenmek motivasyon getirir” diyerek, konuları tam öğrenmenin önemine, öğrenmeye zaman sınırı koyulmaması gerektiğine vurgu yapan Beledioğlu, geleceğin meslekleri, öğrenmede küçük adımlar ilkesi, turlama tekniği konularına değinmiştir.

"BAŞARIYI YARDIM ALMADAN ANLADIĞINIZ KONU VE KENDİ ÇÖZDÜĞÜNÜZ SORU GETİRECEKTİR." diyen Süleyman Beledioğlu "Beyninizi zorlayınız. Bu durumda hem öğrenir, hem de öğrendiğinizi unutmazsınız; Tercihler döneminde sizleri en iyi tanıyan Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimiyle tercihlerinizi gerçekleştirin.”diyen Beledioğlu, geleneksel motivasyon çalışmasıyla coşkulu bir şekilde seminerini sonlandırmıştır.

Gerçekleştirmiş olduğu etkili sunumu için değerli hocamıza ATAYURT AİLESİ olarak teşekkür ederiz.

TYT ve AYT sınav sürecinde okulumuz olarak 12. sınıf öğrencilerimizi bu alandaki yetkin uzmanlarla bir araya getirmeye devam edeceğiz.