ATAMUN'22 (PRIVATE ATAYURT ANATOLIAN & SCIENCE HIGH SCHOOL MODEL UNITED NATIONS )

07.06.2022

Atayurt Okullarının gelenekselleşen ATAMUN 22 konferanslarının 7.si bu hafta sonu büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Ülkenin pek çok yerinden katılımcıların organizasyonda yer aldığı bu seneki ATAMUN 22 konferansı farklı etkinliklerle yine renkli sahnelere tanıklık etti. Dünyanın hali hazırda yaşamakta olduğu pek çok soruna yönelik son derece sıra dışı çözümlerin geliştirildiği bu seneki oturumlarda katılımcılar etkili beyin fırtınası ve yaratıcı düşünme yöntemleri kullanarak, yaşanmakta olan sorunlar üzerine İngilizce dilini kullanarak tartışmalar yaptılar ve her soruna ilişkin oldukça uygulanabilir çözümler önerdiler. Her komite kendine özgü ve konusuna göre farklı etkinliklerle katılımcılara muhteşem bir 3 gün yaşattılar. UNEA Junior komiteleri ormansızlaşmanın etkisi ve önlenmesi gündemi ile, UNODC komitesi yasadışı uyuşturucu kaçakçılığının önlenmesi ile ilgili sorunları tartışarak çözüm önerileri geliştirdi. Öte yandan UNSC komitesi Rusya Ukrayna Savaşı ile ilgili olarak yaşanmakta olan son güncel gelişmeleri detaylı olarak tartışarak olası çözüm önerileri geliştirdiler. SOCHUM komitesi ise dünyanın en büyük göçmen krizi olarak bilinen Rohingya krizini ele alarak yine bu soruna ilişkin çözümler önerileri geliştirdiler. Son olarak Müşterek Kriz Komitesi olarak da bilinen JCC kapsamında Trump ve Biden kabinesi arasında tarihe geçen seçim mücadelesi katılımcılar tarafından yeniden canlandırıldı ve bütün komitelerin oylamasıyla Donald Trump yeniden başkan olarak seçimi kazandı.

ATAMUN 22 Konferansı, Ankara, İstanbul, İzmir, Çanakkale ve Eskişehir’den gelen toplam 22 okuldan 350 katılımcısı ile görkemli anlara hizmet etti. Cuma akşamı Anemon Otel’de yapılan Gala yemeği, Cumartesi akşamı Atayurt Okulları’nda yapılan barbekü partisi ve Pazar günü kampüs içindeki molalarda düzenlenen Amerikan başkanlık seçim mitingleri konferansın komiteler dışındaki etkinlikleri olarak delegeleri oldukça eğlendirdi.

Özel Atayurt Anadolu / Fen Lisesi olarak bu konferansın en başından son anına kadar Amerikan Büyükelçiliği bünyesindeki Education USA departmanının bizlere sağladığı katkı ve yardımlarından dolayı teşekkürü bir borç biliriz.