ATAYURTLU ÖĞRENCİLER MUNISH’DE

15.11.2022

Bu yıl 32.si düzenlenen Munish konferansı her zaman olduğu gibi yine tüm görkemiyle Atayurt öğrencilerini büyüledi. 4-6 Kasım 2022 tarihleri arasında Hollanda’nın Lahey kentinde bulunan Uluslararası Hague Lisesi’nin düzenlemiş olduğu Model Birleşmiş Milletler konferansı Thimunprosedürü ile düzenlenmiş olup birbirinden ilgi çekici komite ve konuları ile adeta delegeleri büyüledi.

Özel Atayurt Anadolu / Fen Lisesi olarak 6 delege ile katıldığımız bu konferansta öğrencilerimiz; uzayda silah bulundurma hakkından, Kashmir’de yaşanan insan hakları ihlalleri ve yerli, göçmen ve mülteci krizinden savaş tutuklularının adil yargılanmasına kadar dünyayı ve insanlığı ilgilendiren birçok konuda İngilizce dilinde birçok konuda İngilizce dilinde çalışmalar yapıp, tartışmalara katılıp, temsil ettikleri ülkelerin fikirlerini paylaştılar. Uluslararası bir okul olmadan böylesi geniş kapsamlı bir etkinliğe katılma imkanıAtayurt’lu öğrenciler eşsiz bir bakış açısı ve deneyim kazandırdı.

3 gün süren konferansın ardından Hollanda kültürüne ve sanatına ait mekanları ziyaret eden öğrencilerimiz 6 gün bu seyahatten oldukça keyif ve verim aldılar.