ATAYURT ANADOLU / FEN LİSESİ’NDE DÜNYA SU GÜNÜ KONFERANSI

22.03.2023

Atayurt Anadolu/Fen Lisesi iklim değişikliği ve farkındalık programı kapsamında 22 Mart Dünya Su Günü’nü kutladı. Bu bağlamda 9 ve 10. Sınıf öğrencilerini Prof. Dr. Ahmet ÇABUK ile buluşturdu.

Hidrojen ve oksijen aşkı olan suyun önemi üzerine duran ÇABUK, kullanılabilinir kaynaklar adına insanoğlunun sürekli bir arayış içinde olduğunu, canlılığın sudan karaya çıktığını, karadan yani dünyadan da uzaya doğru çıktığını dile getirmiştir.

“Dünya’nın %70’i sudur, ancak bu suların da %97 ‘si tuzlu sudur. Kalan oranın %3’ü kullanılabilir sudur. Ancak bu kullanılabilir suyu da özellikle endüstriyel faaliyetler ile kirletiyoruz. Su üretemiyoruz, üretemediğimiz içinde kullanılabilir suyu tekrar su ile temizlemek için fabrikalar kuruyoruz. 2040 yılına kadar su tüketiminde doğru modeller uygulanırsa susuzluk gecikebilir. “ diyen Prof. Dr. Ahmet ÇABUK küresel eylem planlarında su arıtımı en üstte yer almaktadır, bizlerde su tüketimimize dikkat ederek ve suyu kirletmeyerek destek olabiliriz diyerek toplumsal bir sorumluluk taşımamız gerektiğini dile getirdi.

İnteraktif biçimde devam eden seminer toplu fotoğraf çekimiyle sona ermiştir. Öğrencilerimiz Gerçekleştirmiş olduğu etkili sunumu için değerli hocamı Prof. Dr. Ahmet ÇABUK’a ATAYURT AİLESİ olarak teşekkür ederiz.