İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE FARKINDALIK PROGRAMI 2 - BİYOÇEŞİTLİLİK VE İKLİM KRİZİ

26.04.2023

Atayurt Anadolu/Fen Lisesi İklim Değişikliği ve Farkındalık programı kapsamında 26 Nisan günü 9. Sınıf öğrencilerini Osmangazi Üniversitesi Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ümit ŞİRİN ile buluşturdu.

Biyoçeşitlilik yaşamın kendisidir, yaşam genden biyosfere uzanmaktadır diyen ŞİRİN yaşamdaki büyük çeşitliliğe sahip olmanın genetik çeşitlilik ile ilgili olduğunu dile getirdi. İklim ve biyoçeşitlilik karşılıklı birbirlerini etkilemektedir. Biyoçeşitlilik kaybını etkileyen faktörler; arazi ve deniz kullanımları, organizmaların doğrudan kullanımı, iklim değişikliği, kirlilik ve istilacı türlerdir. Bu sebeple sürdürülebilir bir yaşam için biyoçeşitlilik korunmalıdır.

Bu bağlamda biz neler yapabiliriz sorusuna ŞİRİN, doğaya ve her canlının yaşam hakkına saygı duyulması gerektiğini, doğayı ve tüm canlıları yeterince tanımamızı, bunun için de daha çok öğrenmeyi ve bilimi rehber edinmeyi, aynı zamanda da yaşam alışkanlıklarımızı değiştirmemiz gerektiğini dile getirdi.

İnteraktif biçimde devam eden seminer toplu fotoğraf çekimiyle sona ermiştir. Öğrencilerimize gerçekleştirmiş olduğu etkili sunumu için değerli hocamız Doç. DR Ümit ŞİRİN’e ATAYURT AİLESİ olarak teşekkür ederiz.