İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE FARKINDALIK PROGRAMI 3 – İKLİM KRİZİ İLE MÜCADELEDE GERİ DÖNÜŞÜM

03.05.2023

Atayurt Anadolu/Fen Lisesi İklim Değişikliği ve Farkındalık programı kapsamında 3 Mayıs günü 9. Sınıf öğrencilerini Osmangazi Üniversitesi Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Cengiz TÜRE ile buluşturdu.

Sanayi devrimiyle beraber tüketiminde çok arttığını, yaşadığımız gezegende temiz hava ve su bırakmadığımızı ve bu bilinçlenmeyi herkese yakınlarımıza anlatarak hepimizin hazırlıklı olması gerektiğini dile getiren TÜRE, iklim krizine ve geri dönüşümün önemine vurgu yaparak konuşmasına başladı.

Küresel ısınmanın iklim değişikliğine, iklim değişikliğinin de iklim krizine sebep olduğunu, gezegenimizdeki küçük değişimlerin sonuçlarını geç gördüğümüz için hemen önlem almamızın yavaş olduğunu dile getirmiş, bu bağlam çözüm için yenilenebilen ve geri dönüşüm projeleri hakkında bilinçlenmemizin önemi üzerinde duran TÜRE bu bilinci yaymanın önemine de vurgu yaparak konuşmasını sonlandırdı.

İnteraktif biçimde devam eden seminer toplu fotoğraf çekimiyle sona ermiştir. Öğrencilerimize gerçekleştirmiş olduğu etkili sunumu için değerli hocamız Prof. Dr. Cengiz TÜRE ‘ye ATAYURT AİLESİ olarak teşekkür ederiz.