OKULUMDA İLK HAFTAM

15.09.2023

Atayurt Ortaokul Rehberlik Birimimiz “OKULUMDA İLK HAFTAM” etkinliklerini tamamladı.

Her zaman yeni başlangıçlar çocuklarımız ve velilerimiz için çok kıymetlidir. Bu düşünceden yola çıkan ortaokul rehberlik birimimiz okulun ilk haftasını etkinlik ve bilgilendirmeler ile dolu dolu geçirdiler.

5.Sınıflarımızın oryantasyon ile başlayan süreci, okulun ilk haftası dersleri ve ders içeriklerini tanıma , sınav sistemini öğrenme ve yeni arkadaşlıklar kurma telaşı ile geçerken; Cuma günü yapılan “Arkadaşlarım ile Kaynaşıp ,Paylaşıyorum ” pikniği ile öğrencilerimiz döneme keyifli bir başlangıç yaptılar.

 

6.Sınıflarımız bir yaş daha büyümüş olmanın haklı gururu ile döneme sağlam adımlar ile giriş yaptılar. Dönemin ilk sınav deneyimini yaşayan ve rehberlik birimi tarafından yapılan “Arkadaşlık Ağacım Etkinliği” sonrası Öğrenci Tanıma Formlarını doldurarak yeni hedeflerini belirleyen 6.sınıf öğrencilerimize başarılı bir yıl diliyoruz.

 

7.Sınıf öğrencilerimiz de rehber öğretmenleri tarafından yapılan eğitim sistemi bilgilendirmeleri, eğitsel ders seçimleri ve ilk deneme sınav deneyimleri ile ilk haftalarını tamamladılar.Aynı zamanda onlar da haftayı neşeli bir piknik etkinliği ile tamamladılar. Her günlerinin aynı neşe içinde geçmesini dileriz.

 

8.sınıf öğrencilerimiz ise “Sınav Yolculuğuna” başladıkları bu yılda döneme son derece tempolu bir başlangıç yaptılar. Deneme sınavları, yoğun ders programları, rehberlik eşliğinde yapılan ders çalışma programları sürece devam ediyorlar. Şimdiden yıl sonunda girecekleri sınavda öğrencilerimize başarılar diliyoruz .