KİŞİSEL ENNEAGRAM İLE MİZAÇ ANALİZİ VE KİŞİYE ÖZEL ÖĞRENME

21.10.2023

Hizmet içi eğitim seminerlerimiz kapsamında reklam yazarı, yaratıcı yönetmen, öğretim görevlisi, köşe yazarı ve iletişim alanında kitapları bulunan Prof. Dr. Uğur Batı 21 Ekim Cumartesi günü öğretmenlerimize Atayurt Kültür Merkezinde seminer verdi. “Kişisel Enneagram ile Mizaç analizi ve Kişiye Özel Öğrenme ” başlıklı seminer gerçekleştirildi.

Eğitim Seminerinde Batı “Bir insanın kişiliği derken, evrenin akıl ve duygu olarak en derin varlığından bahsediyoruz…

Kişinin deneyimleri, iyi huyları, kötü huyları, öğrenilmiş huyları, korkuları, hedefleri, bakış açısı gibi kişiye özel nitelikler de, enneagramın kişilik tipleri dahilindedir. Kişiliğinize ait kör noktalar, örtük ve gizli özellikleriniz de kişiliğin bir parçasıdır.

Kişilik tiplerinin üç tanesi zihin merkezli, üç tanesi duygu merkezli, üç tanesi de fiziksel merkezlidir. İnsanın dokuz farklı tipte var olması, salt o tiplerin özelliklerini sergilediği anlamına gelmez. Bu tiplerden biri ile doğar ama her şeyiyle söz konusu tipe ait değildir. Kişiler kendi kişilik tiplerinin öncesi ve sonrasındaki kişilik tipinden yoğun olarak etkilenirler. Söz konusu bu kişilik tipleri, kanatlar (wings) olarak adlandırılmaktadır. Kişiliğin tamamlayıcılarıdır. Kişiyi boyutlandırır.” dedi.