24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ TÖRENİ

24.11.2011

 

Özel Atayurt Okulları, 24 Kasım Öğretmenler Gününü Türkçe öğretmeni Mehmet BİNBOĞA’nın sunuculuğunda, okul spor salonunda muhteşem bir programla kutladı. Kutlamaya Kurucu Temsilcisi Ahmet YALÇIN, Genel Müdür Hikmet ERTÜRK, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Eskişehir’in Ulu Çınarları Emekli Öğretmenlerden oluşan bir grup ile öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan programın açılış konuşmasını Yaşar Gündüz DOĞAN yaptı. Konuşmasında öğretmenin toplumdaki yerinden ve öneminden söz ederken genç öğretmenlere kılavuz olarak Ulu Önder Atatürk’ün, “Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” sözünü gösterdi. Okul Müdürünün konuşmasının ardından, Van depreminde şehit düşen öğretmenler, slayt gösterisi eşliğinde okunan şiirlerle anıldı. Yürek burkan, duygu fırtınalarının yaşandığı bu gösteri,  katılımcıları oldukça etkiledi.

Daha sonra 4. Sınıfların hazırlamış olduğu “Öğretmenin İzi Var” adlı orotoryo sahnelendi. Bu gösteri büyük beğeni topladı. Türkçe öğretmeni Demet BULUT’un rehberliğinde genç öğretmenler mesleğe giriş yemini etti.

Türkçe öğretmeni ve programın sunucusu Mehmet BİNBOĞA’nın okuduğu şiirler katılımcılara duygusal anlar yaşattı.

Program, tüm öğretmenlerin hep birlikte okuduğu Öğretmen Marşı ve Onuncu Yıl Marşı’yla sona erdi.